Volledig scherm
Jos van der Sande (rechts) krijgt uit handen van commissaris van de Koning Wim van de Donk de provinciale onderscheiding Hertog Jan. © Joop van Roy, Morning Road Photography

Provinciale onderscheiding voor Jos van de Sande voor verdiensten Q-koortsdossier

DEN BOSCH - Bij zijn afscheid als regio- en programmadirecteur van de GGD Hart voor Brabant ontving Jos van de Sande donderdag uit handen van commissaris van de Koning, Wim van de Donk, de provinciale onderscheiding Hertog Jan. 

Hij kreeg de onderscheiding op grond van zijn verdiensten in de gezondheidszorg, in het bijzonder bij de bestrijding van de Q-koorts en het versterken van de relatie veehouderij en gezondheid.

Jos van de Sande is ruim 30 jaar actief geweest in de gezondheidszorg, eerst voor de GGD Stadsgewest Den Bosch, de GGD Hart voor Brabant en ten slotte voor de GGD-GHOR Nederland. Hij heeft zich op meerdere terreinen ingezet bij de bestrijding van infectieziekten, onder meer door een landelijke screening van tbc-patiënten.

Verdiensten
​Jos van de Sande heeft een grote bijdrage geleverd aan de bestrijding van de Q-koorts en richtte samen met de Provinciale Raad Volksgezondheid het kenniscentrum zoönosen op. De provinciale onderscheiding Hertog Jan wordt toegekend aan mensen met een bijzondere verdienste voor de Brabantse samenleving. De onderscheiding bestaat uit een beeld van Hertog Jan te paard van de hand van Willy van der Putt.

Lees meer nieuws over de Q-koorts op bd.nl/qkoorts.