Volledig scherm

Provinciale Staten: groen licht voor investeringen Leisure Ontwikkelfonds

DEN BOSCH - Provinciale Staten zijn akkoord met een provinciale bijdrage van maximaal vijf miljoen euro in tien jaar tijd aan het Leisure Ontwikkelfonds (LOF). Het fonds richt zich op meer banen en meer bestedingen door meer bezoekers in Brabant. De fracties van VVD, CDA, SP, D66, PvdA, 50PLUS en Lokaal Brabant stemden voor. De fracties van PVV, GroenLinks, Partij voor de Dieren en ChristenUnie/SGP stemden tegen.

Samenwerkingspartners Midpoint, De Beekse Bergen, De Efteling, en VisitBrabant namen het initiatief tot de oprichting van het LOF, waarmee een impuls moet worden gegeven aan de vrijetijdssector. Met het LOF willen zij projecten realiseren die zorgen voor een kwalitatief sterker aanbod in Brabant.

Om het fonds mogelijk te maken verstrekt de provincie leningen aan De Beekse Bergen (41,5 miljoen euro) en De Efteling (15 miljoen euro) voor duurzame investeringen in verblijfsaccommodaties en werkgelegenheid. Als tegenprestatie dragen deze beide partijen boven op de marktconforme rente een opslag van 0,5 procent af aan het LOF.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement