Volledig scherm
Aan de Parallelweg in Den Bosch worden enkele huizen gebruikt voor de opvang van uitgeprocedeerde asielzoekers. © Google Streetview

PvdA bezorgd over sluiting noodopvang in Den Bosch

DEN BOSCH - De PvdA in de Bossche gemeenteraad is bezorgd over de sluiting van de noodopvang voor uitgeprocedeerde asielzoekers aan de Parallelweg. En verbaasd dat B en W daartoe hebben besloten, zonder dat duidelijk is of de regionale opvangvoorziening van het Rijk in Eindhoven al klaar is.

Dat valt op te maken uit vragen van raadslid Pieter Paul Slikker aan burgemeester en wethouders van Den Bosch. B en W hebben besloten om de vier huizen te sluiten aan de Parallelweg, waar sinds enige jaren maximaal twintig mensen kunnen worden opgevangen. Er komen geen andere huizen voor in de plaats.

B en W willen dat deze groep voortaan wordt opgevangen in de vijf regionale centra die het Rijk gaat inrichten. Daarover is echter nog geen overeenstemming met de gemeenten, waaronder Eindhoven. De PvdA is bang dat een deel van de vluchtelingen buiten de boot gaat vallen. Ze vindt sluiting van de Parallelweg voorbarig. De PvdA wil liever dat de mensen intensief begeleid worden bij terugkeer naar hun land van herkomst.

Lees meer over de opvang van vluchtelingen in de regio op bd.nl/vluchtelingen.