Volledig scherm
De installatie op zolder die niet naar behoren werkt.

PVV zet vraagtekens bij nul-op-de-meter-project in Tilburg en stelt provinciebestuur vragen

TILBURG/DEN BOSCH - De PVV-fractie van de provincie Noord-Brabant heeft naar aanleiding van enkele artikelen van het Brabants Dagblad over de klachten van het nul-op-de-meter-project in Tilburg vragen gesteld aan het college van Gedeputeerde Staten.

De fractie is onder meer van mening dat het project nog niet voldoende uitgewerkt is om grootschalig te gaan. Zij vraagt de provincie om het hele project te schrappen. Daarnaast is zij benieuwd naar wie de kosten op zich neemt, wanneer het project niet blijkt te slagen. De fractie noemt daarbij een vergelijkbaar project in Dongen dat volgens haar een 'miskleun van jewelste' zou zijn.

Klachten
Begin januari bleek uit een navraag van het Brabants Dagblad dat bewoners van de 17 Tilburgse huurwoningen die omgebouwd zijn tot nul-op-de-meter-woningen niet tevreden zijn. "Een aantal mensen heeft de feestdagen met dekentjes op de bank doorgebracht", vertelde bewoner Marijn van Kerkoerle toen. Dinsdag werd bekend dat de verantwoordelijke partijen begin februari de problemen gaan aanpakken.