Volledig scherm
De gemeente en raadslid Jan van Beurden liggen in de clinch over de Minimarkt. © Gemeente Tilburg

Raadslid Jan van Beurden voert actie tegen gemeente Tilburg om Minimarkt in Reeshof

TILBURG - Tilburger Jan van Beurden, raadslid namens OPA, is een petitie gestart om de zaterdagse Minimarkt naast het tankstation op zijn terrein in de Reeshof te behouden. 

De petitie is woensdagmiddag ruim 140 keer ondertekend. De gemeente en het raadslid steggelen al langer over de Minimarkt, enkele kramen met verswaren die iedere zaterdag op het terrein van Van Beurden staan.

Eerder dit jaar stonden beide partijen nog voor de rechtbank. Hoewel de gemeente de fout in ging bij het aanleveren van materiaal, ging de rechtbank wel mee in het verbod op de markt. Detailhandel is verboden op het terrein. Van Beurden stelt echter dat het geen detailhandel betreft, maar ambulante handel. Daar gelden andere regels voor.

Niet vreemd
​Of het niet vreemd is, actie voeren tegen de gemeente waar je als raadslid deel van uitmaakt? Van Beurden vindt van niet. ,,Ik vertegenwoordig niet de gemeente, maar de gemeenschap. De mensen die mij hebben gekozen." Met slechts 1 van de 45 zetels heeft hij niet genoeg invloed in de gemeenteraad om een wijziging voor elkaar te boksen.