Volledig scherm
De rapper wordt aangehouden door de politie. © STUVE FOTOGRAFIE

Rapper Boef met extra dagvaarding op zak door politie naar huis gestuurd

* UPDATE 15.44 uur * TILBURG -  De Tilburgse rapper Boef die vrijdagnacht werd aangehouden is alweer op vrije voeten. Hij heeft een dagvaarding gekregen voor het niet opvolgen van de gedragsaanwijzing die hij eerder deze week door de rechtbank kreeg opgelegd.

Boef is door de politie vrijgelaten met een nieuwe dagvaarding. Hij moet zich op een later moment voor de rechter verantwoorden over het niet volgen van de gedragsaanwijzingen.

Gedragsaanwijzingen
Eerder deze week heeft het OM de rapper enkele gedragsaanwijzingen opgelegd.  Die werden aan hem voorgelegd in het bijzijn van zijn advocaat. De gedragsaanwijzingen hebben te maken 'met de manier van contact met de politie, maar ook met het via sociale media verspreiden van boodschappen'. ,,Ze richten zich op die aspecten waar de politie last van heeft", meldt de het openbaar ministerie.

,,Hij heeft zich meteen niet aan de aanwijzingen gehouden die de officier van justitie vrijdagmiddag met hem heeft besproken", zo liet de woordvoerster van het OM eerder op zaterdag weten. Daarom werd de rapper in Tilburg aangehouden.

Aanhouding
De aanhouding gebeurde vlak voor een optreden in de club Epic op de Heuvelring. Boef werd omsingeld door een groep van tien agenten. De aanhouding gebeurde rond 01.50 uur. In de club hadden zich op dat moment minder dan honderd fans verzameld voor zijn optreden.

Optredens afgezegd
Verschillende poppodia hebben optredens met Boef afgezegd inmiddels. Zo werd een show bij het Eindhovense Dynamo afgezegd door de organisatoren en ging een optreden bij het Tilburgse Kidsco niet door.

Eerder werd Boef al aangehouden na een ruzie tussen hem en een andere Tilburgse rapper. Die ruzie liep na bedreigingen via social media uit de hand. Uiteindelijk was er volgens het OM te weinig bewijs om tot voorgeleiding te komen en werd de rapper vrijgelaten.