Volledig scherm
Boef volgas op de N65. © Dumpert

Rapper Boef ontkent Wajong-uitkering: 'Jullie maken mij zwart' (video)

TILBURG - Rapper Boef heeft woensdagmiddag ontkend dat hij van de gemeente Tilburg een Wajong-uitkering ontvangt. Dat deed hij via Instagram. ,,Jullie maken mij zwart en haten mij echt hè?", is zijn reactie.

„Jullie kunnen niks beters verzinnen. Nu heb ik weer een Wajong-uitkering. Ik rij in een Range Rover, maar degene die dit heeft geschreven, rijdt zeker in een Ford K of zo. Doe maar lekker jullie onderzoek naar fraude zogenaamd", meent de rapper.

Burgemeester Peter Noordanus van de gemeente Tilburg liet woensdagochtend weten dat hij laat uitzoeken of de rapper en vlogger Boef zich schuldig maakt aan frauduleuze zaken.

Volgens de gemeente Tilburg heeft de van opruiing verdachte rapper namelijk een Wajong uitkering, terwijl hij in een dure auto rondrijdt. Een Wajong-uitkering is bedoeld voor mensen die wegens een ziekte of handicap niet kunnen werken.

Boef, echte naam Soufiane Boussaadia, werd maandag aangehouden wegens opruiing. Zondagavond kon de politie in Tilburg-Noord ternauwernood een massale vechtpartij voorkomen tussen fans van Boef en aanhangers van een andere rapper. Donderdag kwam Boef weer op vrije voeten

Vlogs
Eerder kwam Boussaadia al in het nieuws vanwege zijn vlogs, filmpjes waarin hij politieagenten treitert en provoceert. Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat de burgemeester dit gedrag niet tolereert. Hij heeft het Openbaar Ministerie gevraagd er bovenop te zitten. Boussaadia komt uit Alkmaar en woont sinds kort in Tilburg.

  Nu heb ik weer een Wajong uitkering , kom op man media doe ff beter je best en stop die leugens te verspreiden #mediaisilluminatie Een video die is geplaatst door Boef Aka Mr Wajong Uitkering😂 (@boef072) op 15 Sep 2016 om 7:05 PDT

Volledig scherm
Rapper Boef laat weten dat hij geen Wajong-uitkering krijgt. © Instagram
Volledig scherm
Rapper Boef in een van zijn vlogs. © YouTube
Volledig scherm
© YouTube
Volledig scherm
Boef © Youtube
Volledig scherm
De nieuwe auto van Boef? © Youtube