Volledig scherm
© YouTube

Rapper Boef uit Tilburg weer op vrije voeten; blijft wel verdacht

TILBURG - De Tilburgse rapper en vlogger Boef, echte naam Soufiane Boussaadia, is weer op vrije voeten. Dat heeft het Openbaar Ministerie bekendgemaakt. De man blijft wel verdachte van opruiing.

De Alkmaarse rapper, die sinds kort in Tilburg woont, werd aangehouden na een dreigende vechtpartij in Tilburg-Noord. Daar liep zondagavond een groep van meer dan 100 jongeren rond gewapend met stokken. De vechtpartij was aangekondigd op social media en had te maken met een ruzie tussen Boef en een andere Tilburgse rapper.

Geen medewerking
Volgens het OM is er op basis van digitaal onderzoek onvoldoende mate van verdenking om tot voorgeleiding over te kunnen gaan. Dat Boussaadia pas donderdag op vrije voeten is gekomen, heeft volgens het OM te maken met het feit dat de vlogger niet wilde meewerken aan het onderzoek.

Het Openbaar Ministerie benadrukt dat de situatie zondag ernstig uit de hand had kunnen lopen en zegt de zorgen van de gemeente en politie te delen wat betreft zogenaamde treitervlogs.

Nauwelijks vrij gaat Boef meteen weer aardig los op Instagram: ,,ze laten me onschuldig zo lang vastzitten, vanwege die vlogs, daar kunnen ze niet tegen. Ik heb alleen maar meer haat gekregen". Binnen een half uur was deze eerste vlog alweer verwijderd van Instagram en vervangen door een wat rustiger, minder opgewonden versie. De verwijderde clip is inmiddels wel op Youtube te zien:

ABONNEER OP MIJN KANAAL VOOR DE BESTE CONTENT!! Hier zie je hoe boef reageert op zijn gevangenis straf die hij heeft gekregen voor het vechten met rapper Parasoma! Like, comment en deel!