Volledig scherm
Screenshot uit een YouTube-video van de het gevecht tussen rappers Para Soma en Boef. Uit de afbeelding wordt duidelijk dat er gevochten is in de IJzerstraat in Tilburg. © YouTube

Rappers vechten wel, maar niet in Tilburg-Noord

* UPDATE 13 september 10.38 uur * TILBURG - Twee grote groepen verzamelden zich zondag rond 21.00 uur bij het Ypelaerpark in Tilburg-Noord. De Tilburgse rapper Para Soma (17) woont in dat stadsdeel. Fans van Para Soma en Boef wilden met elkaar op de vuist gaan, maar dat gebeurde uiteindelijk niet. De twee rappers vochten wel. Net als op een schoolplein, zegt Para Soma later. ,,Als je ruzie met iemand hebt, dan ga je vechten en is het klaar." 

Volgens Para Soma heeft hij geen oproep gedaan op sociale media voor een massale vechtpartij. Wel beledigde hij Boef eind augustus in een video op internet. Dat is volgens hem gemeengoed in de rapscene. Later bood hij in een andere video excuses aan, om later Boef weer uit te dagen tot een gevecht.

Para Soma zegt dat de twee ook inderdaad gevochten hebben in Tilburg, maar uit videobeelden die van het gevecht circuleren is te zien dat dat in de IJzerstraat is gebeurd. Zowel Boef als Para Soma publiceerden video's op YouTube over de 'succesvolle' afloop van hun vechtpartij. Boef pronkt in zijn video met een bebloede vuist en Para Soma  stelt dat de 25-jarige Boef hem niet eens aankan.

Ook het Journaal besteedt maandag aandacht aan de 'fittie' tussen de twee rappers, waarbij Para Soma uitlegt dat je het moet zien als een 'gevecht op een schoolplein'. Rap-roddelkanaal Royalclub.nl zette het fragment op Youtube: 
Meeliften
De Tilburgse rapper wil niet zeggen wat er ten grondslag ligt aan zijn conflict met Boef. Wel wil hij kwijt dat de reden buiten de muziek zou liggen. Fans van Boef beschuldigen Para Soma ervan dat hij mee zou willen liften op het succes van Boef. Boef scoorde met de nummers Lauw en Hosselen een paar hitjes, bracht in februari het succesvolle album 'Gewoon BOEF' uit en doet het met dik 183.000 abonnees op zijn gelijknamige YouTube-kanaal goed als vlogger. Het opstootje heeft Para Soma hoe dan ook een flink aantal extra volgers opgeleverd. De teller op zijn Instagram-pagina stond maandagmiddag op meer dan 32.000. Ter vergelijking: rapper Boef heeft er op datzelfde medium meer dan 355.000

Management
Het bedrijf Zonamo Entertainment waar rapper Boef te boeken is, produceerde op 12 mei van dit jaar ook een video met de nog relatief onbekende Para Soma. Volgens het bedrijf heeft het verder geen zakelijke connecties met de Tilburgse rapper.

Boef maakte in augustus ook ruzie met vlogger Ismael Ilgun. Verder kwam hij in het regionale nieuws toen hij over de Bosscheweg bij Berkel-Enschot racete terwijl hij aan het filmen was. Boef werd daarvoor uiteindelijk niet vervolgd.

Vast
Volgens de politie zat rapper Boef dinsdagochtend nog vast. De Alkmaarse rapper woont sinds kort in Tilburg. Het politie-onderzoek naar de vechtpartij loopt nog. Of ook Para Soma wordt gearresteerd is nog niet duidelijk. Door de arrestatie van Boef gaat de komende editie van tienerfeest Kidsco in Tilburg niet door. Boef zou daar optreden, maar uit veiligheidsoverwegingen is het feest afgelast.

Lees dinsdag meer over de ruzie tussen de rappers in het Brabants Dagblad.

Volledig scherm
Rapper Boef © Youtube
Volledig scherm
Rapper Para Soma © Youtube
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement