Volledig scherm
Linda van der Giesen.

Rapport over handelen politie rond moord Linda van der Giesen dinsdag gepresenteerd

TILBURG/WAALWIJK - Comissie-Eenhoorn presenteert dinsdag de resultaten uit het onderzoek naar het handelen van de politie rond de moord op Linda van der Giesen. Dat wordt gedaan om 10.00 uur tijdens een persconferentie in Tilburg.

De 28-jarige verpleegster Linda van der Giesen uit Zevenbergen werd maandag 10 augustus vorig jaar neergeschoten op de parkeerplaats van het TweeSteden Ziekenhuis in Waalwijk. Verdachte John F. uit Zevenbergen, de ex-vriend van het slachtoffer, meldde zich een dag na de schietpartij op het politiebureau. Sindsdien zit hij vast. 

Fouten
​De zaak is veelbesproken vanwege het politieonderzoek voorafgaand en rondom de moord. De onafhankelijke externe commissie-Eenhoorn bestaat uit oud-burgemeester Bas Eenhoorn, voormalig hoofdofficier van justitie René Craemer en oud-korpschef van politie Peter Vogelzang. 

Wapen
Door de fouten die de politie maakte, is Van der Giesen niet goed beschermd en moet haar zoontje de rest van zijn leven zonder moeder leven, stelde Peter Schouten, de advocaat van de partner van Van der Giesen. De jongen lijdt daardoor volgens hem schade; emotioneel, maar ook financieel. Haar ex John F. heeft bekend dat hij schoot. De twee hadden een bewogen relatie met aangiftes over en weer. De vermoorde vrouw heeft begin augustus twee keer aangifte gedaan. Daarbij meldde ze dat F. een wapen had.

Lees alles over de moordzaak op bd.nl/lindavandergiesen en bekijk de tijdlijn. Lees hieronder de tweets van onze verslaggever vanuit de rechtbank.