Volledig scherm
Jack Parow © Fontys Live

Recensie Mundial: Jack Parow laat Mundial droog dansen

TILBURG - "Fok fok fokedie fok fok, lekkah man". Een apart taaltje dat Zuid-Afrikaans. Jack Parow, de rapper met de pet, formaat skatebord, is 80 procent in de lucht te vinden. Los gaan, is wat hij doet. Na een regenbui op het Festival Mundialterrein, danst iedereen zich droog bij Jack Parow.

Je verstaat er geen ruk van, maar je gaat er van dansen. Jack Parow komt op in een hemd, trainingsbroekje en foeilelijke gouden schoenen. Een perfecte combinatie dus voor een uur foute dansjes doen.

Dans dans dans
Niet alleen het publiek ging los, ook Parow toonde zijn beste danspasjes. Onder het nummer 'Dans dans dans' liet hij alle spieren in zijn armen los en ging hij zo hard uit zijn plaat dat het leek of hij zijn arm uit de kom zwaaide. Als klap op de vuurpijl werpt de Zuid-Afrikaanse rapper zich achterover in het publiek. "Lekkah people", aldus meneer Parow.

Duetjes
Jack Parow heeft al heel wat singles gemaakt met verscheidende artiesten. Ook op Mundial brengt hij een aantal van zijn duetten ten gehore. Helaas was de kwaliteit van het achtergrond gezang niet goed te horen. Maar het gevoel om te feest ontbrak zeker niet. In de voorste rij ontstaat er een 3 diameter wijde moshpit. Muziek om af te vallen dus.

Metal meets rap
Het is niet de meest voorspellende combinatie in een rapgroep: een elektrische gitaar en rap. Elektrische gitaarsolo's die normaal gesproken te horen zijn op een metalconcert, pakken heerlijk uit bij Jack Parow. Dit zorgt op het eind voor extra los-gaan-momentjes. Met een bijna Afrikaans temperatuurtje sluit Jack Parow af en iedereen gaat 'Lekkah uit zijn plaat'.

Eindoordeel
Cijfer: 8.5. Het optreden: Lekahhhh

Lees meer over Festival Mundial op bd.nl/mundial.