Volledig scherm
Takki en Lancelot mochten ook mee op het water © Peter de Bruijn

Recordaantal deelnemers voor rubberbotenparty in Den Bosch

 DEN BOSCH - Ongeveer 1300 deelnemers hebben zondagmiddag volgens de organisatie meegedaan met de rubberbotenparty in Den Bosch. De honderden bootjes vertrokken bij de Dommel aan het Wilhelminaplein. 

De mensen dobberden ongeveer twee uur op de stroom van het water. Linde en Joost Sormani uit Den Bosch hebben een drijvende draak en tekkel meegenomen op de Dommel. ,,Onze opblaashuisdieren Lancelot en Takki”, zegt Linde. ,,Het was superleuk. We hebben liedjes gezongen en even gezwommen. Dat doe ik bijna nooit. Ik ben namelijk bang voor vissen. Het rivierwater was wel een beetje vies. Je zwemt tussen het afval van anderen. Het was tof. Volgend jaar weer.”

Stadsstrand
Eindpunt van de rubberbotenparty was het stadsstrand ‘De Witte Sieb’. Het stadsstrand gaat na zondag voorlopig weer op slot voor badgasten. Het strand wordt onder meer voor een aantal evenementen zoals de rubberbotenparty en muziekevents gebruikt. De bedoeling was dat het strand naast de Gamma bij het politiebureau in Den Bosch dagelijks geopend zou zijn. Dat is voorlopig nog niet het geval.

Schaken
,,Het kost ongelooflijk veel tijd om alle neuzen de goede kant op te krijgen. Het blijft schaken op tien borden tegelijk”, aldus Kirsti Pol van de Stichting Conceptenbouwers dat het strandje wil ontwikkelen. ,,Het is zoals het gaat. We willen geen strand zoals bij de Oosterplas. Er moet bijvoorbeeld fatsoenlijke horeca zijn. Dat betekent een gebouw en allerlei vergunningen. Het loopt nog niet zoals wij zouden willen. Ik zou echt niet weten wanneer het slot elke dag voor badgasten van het hek kan.”

Volledig scherm
© Peter de Bruijn
Volledig scherm
© Peter de Bruijn