Volledig scherm
Jeroen Bosch College © Google Streetview

Rector Rodenborch-College neemt ook waar voor JBC

DEN BOSCH - Rector Marjo van IJzendoorn van het Rodenborch-College in Rosmalen neemt na de zomervakantie ook het Jeroen Bosch College in Den Bosch-Noord onder haar hoede. Ze doet dat totdat duidelijk is of de 2 scholen inderdaad gaan fuseren. 

Van IJzendoorn neemt na de zomer de leiding van het JBC over van interim-rector Lex Veldhuizen, die op 1 mei 2015 Lian Derks opvolgde. Van IJzendoorn krijgt op het Jeroen Bosch College hulp van Lidi Kooij, oud-rector van het Eindhovense Eckartcollege.

Eind juni werd bekend dat het Jeroen Bosch College en het Rodenborch-College willen samenwerken door een nieuw lyceum en een nieuwe mavo te bouwen in de Groote Wielen in Rosmalen. De gebouwen moeten komen aan de Groote Vliet, nabij het complex van voetbalclub OJC Rosmalen. OMO en de gemeente hebben verder plannen om de locatie van het JBC te gebruiken voor nieuwbouw voor de Bossche Vakschool, die nu nog aan de Hervensebaan staat.

Eigen rector
In een nieuwsbrief aan ouders en leerlingen meldt interim-rector Veldhuijzen van het JBC dat het echter nog niet zover is: ,,Ik wil nogmaals benadrukken dat de gemeente 's-Hertogenbosch en de Raad van Bestuur van Ons Middelbaar Onderwijs (OMO) hierover constructief met elkaar in gesprek zijn, maar het allerminst een gelopen koers betreft."

De inzet van van IJzendoorn en Kooij voor het JBC geldt volgens Veldhuizen ,,Voor de periode waarin de gemeente en de Raad van Bestuur van OMO met elkaar in gesprek zijn over een mogelijk samengaan van de twee scholen." Of het Jeroen Bosch College daarna nog een eigen rector krijgt, hangt af van de uitkomsten van dit overleg.