Volledig scherm
Met een paraplu in de hand dans je toch droog © Simon Knopper

Regen op Mundial in Tilburg

TILBURG - De weergoden leken het festival zo gunstig gezind, maar zaterdagmiddag valt er toch een behoorlijke bui uit de lucht. 

Dat is vooral vervelend voor de bezoekers die het festivalterrein willen betreden: door een probleem met de scanners duurt het een behoorlijke tijd voor de bezoekers naar binnen kunnen. En dan sta je dus in de regen te wachten. Bezoekers die al binnen waren, leken zich echter weinig van de nattigheid aan te trekken.

Barcodes blijken bottleneck
"Een technische storing, precies op het moment dat het grootste gedeelte van de bezoekers aankomt", zegt Mundial-woordvoerder Patrick Kokx. "Daardoor deden de barcodescanners het niet goed en duurde het langer dan normaal om binnen te komen." Behoorlijk ongelukkig, zeker omdat op dat moment ook de grootste hoeveelheid water uit de lucht viel. "Maar we hebben direct opgeschaald en meer personeel naar de entree gestuurd, waardoor de rij nu aanzienlijk is geslonken. Bovendien lijkt het vanaf half 5 gelukkig droog te worden."

De bezoekers die reeds op het festivalterrein waren trokken zich overigens weinig aan van de regen. Het optreden van Bitori op het Open Podium trok een behoorlijk vol veld. Hieronder een impressie van een nat maar gezellig zaterdagmiddagje op Mundial.

Lees meer over Festival Mundial op bd.nl/mundial.