Volledig scherm
Het nieuwe ontwerp voor Theater aan de Parade van UNStudio. © UNStudio

Rekenkamercommissie Den Bosch: ‘Geen afrekening rond bouw theater’

DEN BOSCH - De rekenkamercommissie ‘s-Hertogenbosch gaat onderzoeken hoe het in 2017 de gemeenteraad zo goed mogelijk kan ondersteunen bij de nieuwbouw van het Theater aan de Parade. Daarmee wijst de commissie een onderzoek, gevraagd door het actiecomité ’Geen sloop, wel cultuur’ van de hand.

Het comité had over de nieuwbouw van het theater drie vragen voor de commissie: maakt de gemeente waar zat ze belooft, kan de gemeente hetzelfde bereiken voor minder geld en is de nieuwbouw van het theater wel doeltreffend? Volgens commissievoorzitter Gé Backus past het verzoek van het comité niet in hun doelstelling: het versterken van de controlerende rol van de gemeenteraad. Bovendien zou de meerwaarde van het onderzoek volgens Backus beperkt zijn.

Ondersteunen
„Cijfers worden vaak beoordeeld in relatie tot eigenbelang en er zijn altijd wel andere cijfers tegenaan te leggen.” De commissie wil de raad dus ondersteunen bij de volgende besluiten over de nieuwbouw. Met als uitgangspunt dat het politieke besluit is gevallen „Wij gaan (dus) niet evalueren en/of afrekenen.”

Lees meer over het Bossche theater op bd.nl/theateraandeparade.