Volledig scherm
De skatebaan in het Reeshofpark wordt binnenkort opgeknapt. In het zwarte shirt is skater Mika Sebes, in het witte shirt Jules de Boer. © Marie-Thérèse Kierkels/Beeld Werkt

Renovatie en uitbreiding skatebaan Reeshofpark Tilburg

TILBURG - De skatebaan in het Tilburgse Reeshofpark wordt na 15 jaar grondig gerenoveerd. Alleen dit weekend is het nog mogelijk een paar laatste stunts uit te halen. Het 100.000 euro kostende project gaat maandag van start.

Het verzoek van enkele jongeren aan gemeente Tilburg de baan te renoveren is tot hun verbazing ingewilligd. Mika Sebes (16) en Jules de Boer (14) zijn 2 van de 10 jonge initiatiefnemers die samen met SkateOn, de uitvoerende partij, het nieuwe ontwerp vorm hebben gegeven.

Street obstacles
Naast renovatie wordt de baan uitgebreid met ‘street obstacles’: Elementen waar je met een BMX fiets, skateboard en zelfs step overheen kunt springen. De vorm van de skatekuil aanpassen aan de laatste trend is door Europese regelgeving geen optie. Die moet volgens deze wet onveranderd blijven. Iets waar de jongeren tijdens het ontwerpen geen weet van hadden.

De Tilburgse wijk Reeshof telt circa 9.000 jongeren in de leeftijd van 12 tot 21 jaar. Volgens een woordvoerder van de gemeente zijn er ‘bovenmatig veel klachten over hangjongeren in de Reeshof’. Met het opknappen van de skatebaan komt de gemeente tegemoet aan de behoefte voor een hangplek, in de hoop dat klachten afnemen.

De werkzaamheden duren tot vrijdag 22 juli.