Volledig scherm
Restaurant Van Aken. © Roy Lazet

Restaurant Van Aken in Den Bosch wil 'de verrassing van de stad' worden

DEN BOSCH - Vanaf komende week dient de voormalige kleedkamer voor personeel van voormalig mengvoederfabriek De Heus als keuken. De keuken van een restaurant met roze muren, dat het hart moet vormen van ‘culturele hotspot’ de Tramkade.

De tegenstelling tussen het ‘rauwe, vieze terrein’ en het lekkere eten moet de gasten gaan trekken naar restaurant Van Aken in het Werkwarenhuis, zo omschrijft designer Edwin Vollebergh het. "We zijn daarmee straks de grootste verrassing van de stad”, denkt hij over het restaurant, waar voorlopig dagelijks geluncht kan worden, en in het weekeinde gedineerd.

Om mensen te trekken naar het industriële terrein achter de Verkadefabriek, wil kok Jamie Adelmeijer een ‘eigenwijze, wereldse keuken’ met vooral veel groenten en kruiden. "Wij willen verrassen. Mensen willen graag een tosti, dus verkopen wij een Libanese tosti.”