Volledig scherm
Charelle. © Chris Korsten

Rienie van de Kerkhof heeft volop interactie met publiek op Bossche kermis

DEN BOSCH - Het muziekfeest rondom de Bossche kermis op de Markt is ook op deze zaterdag een succes te noemen. Evenals dat de voorafgaande dagen het geval was, verschijnen hoofdzakelijk lokale artiesten op een podium bij zowel De Paternoster als De Druif. Een van de op en neer hoppende artiesten is Rienie van de Kerkhof, die met name vanwege zijn interactie met het publiek in positieve zin opvalt.

Terwijl de olijke Bosschenaar op het piepkleine podium bij café De Druif alles uit de kast haalt om het publiek te behagen, valt de regen ineens als salvohagel naar beneden. Druppels die gelijkenis vertonen met grote naakte slakken kletteren zonder enige waarschuwing uit de donkere hemel. De toehoorders dreigen een flink nat pak te krijgen, maar geen paniek. Met een vriendelijk gebaar wordt iedereen die dat wil uitgenodigd even te schuilen op het overdekte podium.

Een van de 'hulpbehoevenden' is Dave van der Loo, die als tegenprestatie even later met Van de Kerkhof spontaan een duet aanvangt. Niet lang daarna zet de zanger de aanstaande bruid Jamie Henkelman in het middelpunt van de belangstelling. ,,Ik vier vanavond samen met een stuk of tien vriendinnen mijn vrijgezellenparty. Overdag heb ik allerlei knotsgekke dingen moeten doen; van het verkopen van lolly's tot het meehelpen met serveren in een restaurant. Maar samen met Rienie op het podium staan, ja dat beschouw ik toch echt als de overtreffende trap", concludeert Henkelman.

,,Ik ben dol op interactie met het publiek'', zegt Van de Kerkhof, ,,En een geintje op z'n tijd moet kunnen. Van al die gekkigheid word je overigens wel moe. Zeker wanneer je zoal ik 's ochtends om 5 uur terugkomt van een vakantie op Mallorca en vervolgens drie optredens op één avond voor de boeg hebt."

Volledig scherm
The Steady Habits met een vreemde vogel in hun midden. © Chris Korsten
Volledig scherm
Rienie van de Kerkhof. © Chris Korsten
Volledig scherm
Twee grote fans van Rienie van de Kerkhof. © Chris Korsten
Volledig scherm
Jamie Henkelman viert haar vrijgezellenparty. © Chris Korsten