Volledig scherm
Het pand van het Rode Kruis afdeling ‘s-Hertogenbosch aan de Oude Dieze © Chris Korsten

Rode Kruis Den Bosch zamelt herenkleding in voor vluchtelingen

DEN BOSCH - Zo nu en dan organiseert het Rode Kruis afdeling 's-Hertogenbosch een speciale dag om kleding in te zamelen, (hoofdzakelijk) bedoeld voor vluchtelingen die worden opgevangen bij het Autotron. Op deze zaterdag lag het accent op zomerse herenkleding, bij voorkeur in de wat kleinere maten.

Echt storm liep het niet, maar na een uurtje of 3 was er toch nog een keur aan kledingstukken én schoeisel gearriveerd in het monumentale pand aan de Oude Dieze. Wenda van der Heijde uit Den Bosch was een van de personen die wat kleding had meegebracht. "Ik doe dat uit affiniteit met mensen die huis en haard hebben moeten verlaten voor het oorlogsgeweld en allerlei vormen van vrijheidsbeperking. Ik geef ook al jaren Nederlandse taalles aan vluchtelingen", lichtte Van der Heijde toe. "En het geeft ook voldoening."

Via Tilburg naar Autotron
Wil van Valen en Peter van den Dungen namen namens het Rode Kruis de kleding in ontvangst. "Alles gaat straks eerst naar het sorteercentrum in Tilburg, waarna de kleding zo spoedig mogelijk getransporteerd wordt naar de uitdeelwinkel bij het Autotron", verwoordde Van den Dungen.

Kleding afgeven kan elke dag
Van den Dungen: "Afgelopen september hebben we in ons pand een zogeheten Welkom Winkel geopend. Weliswaar was toen de nood het hoogst, maar dat wil niet zeggen dat er bij de opvanglocatie geen behoefte meer is aan kleding. Integendeel. Naast een speciale inzamelingsdag als deze kan iedereen nog steeds op elke doordeweekse dag van 09.00 tot 12.00 uur kleding en schoeisel bij ons komen afgeven."

Volledig scherm
Er komen regelmatig kwalitatief hoogwaardige artikelen binnen, constateren ook Peter van den Dungen en Wil van Valen tot hun grote tevredenheid © Chris Korsten