Volledig scherm
© Eldridge Pentury

Roekeloze automobilist rijdt met 240 kilometer per uur over A58 en wordt klemgereden

TILBURG/EINDHOVEN – Een 24-jarige man is maandagavond na een roekeloze rit en een achtervolging aangehouden. Hij viel op door zijn rijgedrag in Tilburg, maar kon pas in Eindhoven worden klemgereden. Dat meldt de politie.

Een politieman reed maandagavond in een onopvallende politieauto over de Burgemeester Bechtweg in Tilburg. Hij werd met hoge snelheid ingehaald door een Mercedes met een defecte koplamp en een Duits kenteken. Op de splitsing met De Baggerweg negeerde de automobilist ook nog het rode verkeerslicht. De agent ging daarop in de achtervolging.

240 kilometer per uur
De automobilist reed op de A58 richting Eindhoven en haalde snelheden van ongeveer 240 kilometer per uur. Net voor de afslag Oirschot verminderde de man in snelheid. De agent zag op dat moment dat de automobilist een telefoon in zijn hand had.

Klemgereden
De agent liet zijn legitimatiebewijs zien en gebaarde de automobilist dat hij moest volgen. Dat deed de bestuurder, maar hij draaide op het laatste moment weer de snelweg op. De man werd uiteindelijk ter hoogte van Eindhoven klemgereden.

De verdachte heeft een proces-verbaal gehad voor te hard rijden, bellen achter het stuur, rijden door rood licht en gevaarlijk rijgedrag. Ook is hij zijn rijbewijs kwijt en moet hij een cursus verantwoord rijgedrag in het verkeer volgen.