Volledig scherm
De Jeroen Bosch-zaal herbergt diverse elementen die aan de schilder refereren. © Chris Korsten

Rondleiding geeft verrassend kijkje in de keuken van Hotel Central Den Bosch

DEN BOSCH - Zo nu en dan verzorgt Hotel Central in Den Bosch een gratis rondleiding door het historische gebouw. Deze zondag meldde zich een behoorlijk aantal geïnteresseerden, dat een verrassend kijkje in de keuken van de onderneming voorgeschoteld kreeg.

Een van de eerste stops was de Jeroen Bosch-zaal, waarvan een gedeelte momenteel tijdelijk dienstdoet als ontbijtruimte. ,,Vanaf komende donderdag kunnen onze gasten ontbijten in De Hoofdwacht, onze 14de-eeuwse gotische gewelvenkelder die in een ver verleden onder andere als gevangenis heeft gediend. Naar verluidt zijn de verroeste ringen aan het plafond indertijd gebruikt voor het vastketenen van arrestanten en gevangenen", wist Van Schaik te vertellen. ,,Er is de afgelopen tijd hard gewerkt om de gewelvenkelder aan te passen, zonder de verschillende historische elementen aan te tasten."

Zoals verwacht kreeg de groep belangstellenden ook enkele suites te zien. ,,In het najaar krijgen we er een suite bij. En wat voor eentje! Het is het vroegere penthouse van meneer Tonny Rademaker, de voormalige hoteleigenaar die vorig jaar op 91-jarige leeftijd is overleden", aldus Van Schaik.

,,We zijn hier wel eens vaker geweest. De ene keer om een kopje koffie te nuttigen, de andere keer om een hapje te eten. Maar tijdens deze uitgebreide rondleiding heb ik kennisgemaakt met vele andere aspecten waar ik voorheen geen weet van had", wist Teddy van den Heuvel, een van de deelnemers aan de rondleiding.

Volledig scherm
Hotel Central. © Chris Korsten
Volledig scherm
De 14de eeuwse gotische gewelvenkelder fungeert vanaf komende donderdag als ontbijtruimte. © Chris Korsten
Volledig scherm
Jack van Schaik. © Chris Korsten