Volledig scherm
© Emma Peters

Rosmalense Kai (13) praat met Europese beleidsmakers in Brussel

 BRUSSE/ROSMALEN - De 13-jarige Kai van Hemert uit Rosmalen sprak op woensdagmiddag met Europese bazen in Brussel over duurzame kleding en kinderarbeid. Hij zit in het Unicef Jongerenpanel. 

Hij bezocht de European Development Days. De Rosmalense Kai zit sinds februari bij het Unicef Jongerenpanel. Zijn moeder zag begin dit jaar dat Unicef op zoek was naar nieuwe kandidaten. "Dat vond ze wel wat voor mij. Ik kan niet tegen onrecht. Het geeft me een fijn gevoel om iets voor kinderen in het buitenland te doen.”

Brussel
Een paar maanden later staat hij met acht andere jongeren op de European Development Days in Brussel. Daar praten zij met Europese beleidsmakers over de problemen en oplossingen in de kledingindustrie. "Er kwamen een paar belangrijke mensen met ons praten. Bijvoorbeeld van de Europese Unie en de Nederlandse overheid. Europarlementariër Arne Lietz was zo onder de indruk van ons, dat hij ons een presentatie wil laten geven bij de Europese Unie. Super vet”, vertelt Kai trots. "Echt cool om met belangrijke mensen als hem te mogen praten en dat ze serieus naar ons luisteren.”

Volledig scherm
© Emma Peters