Volledig scherm
Onderzoek dat in IJsselstein plaatsvond na de liquidatie. © Koen Laureij

Rosmalense verdachte in liquidatiezaak IJsselstein blijft in cel

ROSMALEN/AMSTERDAM - In de zwaarbewaakte bunker van de Amsterdamse rechtbank is dinsdag het proces tegen de 2 verdachten van de liquidatie van Samir Erraghib in IJsselstein in april van dit jaar. Familie of kennissen van het 37-jarige slachtoffer zouden zinnen op wraak tegen familieleden van de verdachten.

De Rosmalense verdachte is aanwezig in de rechtbank, de andere betrokkene is er niet. De advocaat van de man uit Rosmalen vroeg de rechter om een besloten zitting, vanwege de veiligheid. Daar gaat de rechter niet in mee. De beide verdachten werken niet mee aan een psychologisch onderzoek. De advocaat van de verdachte uit Rosmalen wil dat haar cliënt wordt vrijgelaten, maar de rechtbank is het daar niet mee eens.

Onderzoekswensen
Tijdens de eerste openbare zitting van dinsdag wordt er nog geen strafeis op tafel gelegd, maar zullen de advocaten en de aanklager nog onderzoekswensen indienen voordat de zaak later inhoudelijk behandeld zal worden. Vanwege de dreiging is gekozen voor Amsterdam Osdorp, omdat het als rechtbank ingedeelde kantoorpand vanwege de geïsoleerde ligging veel beter te beveiligen is dan een doorsnee rechtbank.

Het slachtoffer werd op zondagmorgen 17 april in zijn auto bij zijn flat aan de Lanceerbaan in IJsselstein doodgeschoten in het bijzijn van zijn 7-jarig dochtertje.