Volledig scherm
© Thinkstock / Getty Images

Rosmalense verdachte van liquidatie zat in proeftijd

* UPDATE 09.41 uur * ROSMALEN - De 23-jarige man uit Rosmalen die is opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij het doodschieten van een 37-jarige man vorige maand in IJsselstein, zat op het moment van het incident nog in de proeftijd van een straf die hij in een jeugdinrichting had uitgezeten. Dat meldt WNL maandag op basis van bronnen.

De Rosmalenaar werd deels voorwaardelijk veroordeeld en daarvoor liep zijn proeftijd nog, bevestigt zijn advocaat Willem Jan Ausma. 

Verlof
De medeverdachte, een 22-jarige man uit Vianen, was op proefverlof na een eerdere veroordeling. Hij zat een straf uit in de gevangenis van Nieuwegein voor een eerder gepleegd delict en was inmiddels met een resocialisatietraject bezig. Daarom mocht hij af en toe uit de cel. 

Afrekening
Het slachtoffer (37) van de liquidatie werd zondag 17 april voor zijn woning aan de Lanceerplaats in IJsselstein voor de ogen van zijn jonge dochter zijn neergeschoten. Hij overleed later die dag in het ziekenhuis. Vermoed wordt dat het om een afrekening in het drugscircuit gaat. De man uit Vianen werd dezelfde dag nog in de buurt van het misdrijf opgepakt. Een paar dagen later volgde de arrestatie van de 23-jarige man uit Rosmalen

CDA-Kamerlid Madeleine van Toorenburg zegt in het WNL-programma verbijsterd te zijn. "Dit is een heel erg zorgelijk bericht. Dit komt vrijwel eigenlijk nooit voor. We moeten onderzoeken wat er is misgegaan. Zijn er signalen niet opgepakt? Hoe heeft dit kunnen gebeuren? Ik en mijn partij willen hier antwoord op.''