Volledig scherm
© Eldridge Pentury

Routinecontrole Tilburg loopt uit de hand en resulteert in drie arrestaties

TILBURG - Een routinecontrole door de politie in de Tilburgse wijk Zorgvlied is dinsdagavond uit de hand gelopen toen de bestuurder van een auto die werd gecontroleerd agenten bedreigde, beledigde en in het gezicht spuugde. Zijn twee passagiers probeerden vervolgens te voorkomen dat de bestuurder werd aangehouden. De drie zijn uiteindelijk gearresteerd. Dat meldt de politie.

Agenten zagen omstreeks 19.00 uur op de Van Limburg Stirumlaan een auto rijden die eigendom is van een autoverhuurbedrijf en niet lang geleden in verband is gebracht met drugscriminaliteit. Ze besloten om de wagen te stoppen.

De 36-jarige Tilburgse bestuurder van de wagen stopte en stapte uit, maar draaide tijdens de controle door.

Hij beledigde de agenten en kwam volgens hen enkele keren dreigend op hen aflopen. De agenten besloten hem daarop aan te houden, maar de man verzette zich en spuugde een agent in het gezicht. De twee passagiers van de Tilburger probeerden de arrestatie tegen te houden. Ook een deel van het publiek keerde zich tegen de politiemensen.

Uiteindelijk werd de bestuurder toch gearresteerd. Zijn twee Tilburgse passagiers van 19 en 24 jaar werden pas rond 20.20 uur aangehouden toen zij op het politiebureau verhaal kwamen halen.