Volledig scherm
Strangée, te midden van Eric Logister en René Peters,de wethouders van Den Bosch en Oss. © Chris Korsten

Roze Zaterdag in Den Bosch en Oss volgend jaar op 24 juni

DEN BOSCH - De Regenbooggemeenten Den Bosch en Oss organiseren samen op 24 juni 2017 Roze Zaterdag. Dinsdagmiddag is dat in de zinderende hitte op de Bossche Markt wereldkundig gemaakt, onder meer in het bijzijn van wethouder Eric Logister, zijn Osse collega René Peters en niet te vergeten Strangée.

De doorgaans excentrieke dragqueen Strangée - een van de ambassadeurs van het evenement - zag eruit om door een ringetje te halen. Gestoken in een betoverend ambivalent rokkostuum, dat vanzelfsprekend roze van kleur was.

In de directe nabijheid bevond zich de uit Rosmalen afkomstige Hester van Amelsvoort, die de extravagante kleding ontworpen heeft. ,,Ik ben uitgegaan van het door Plan C en Kees de Vos tot stand gebrachte logo van Roze Zaterdag: een poppetje dat aan de ene helft een man en aan de andere helft een vrouw symboliseert. In het geheel zitten verschillende stoffen verwerkt, waaronder metallic, organza en paillettenstof. Het is de bedoeling dat Strangée volgend jaar tijdens Roze Zaterdag te bewonderen zal zijn in deze bijzondere outfit", lichtte Van Amelsvoort toe.

Demonstratief
​,,Het wordt een gigantische en grootse happening. Een feest dat en passant een demonstratief karakter herbergt. Wat er precies op het programma zal prijken, verklappen we nog niet. De nadruk zal in ieder geval komen te liggen op activiteiten in Den Bosch, alhoewel er in Oss op die bewuste dag óók het een en ander te doen zal zijn", sprak Jolanda van Gool, voorzitter van stichting Roze Zaterdag Noordoost-Brabant.

Canal Pride
Komende zaterdag 23 juli vindt in Amsterdam de 2016-editie van Roze Zaterdag plaats. Op De Dam wordt rond 21.00 uur het stokje officieel overgedragen aan de stichting Roze Zaterdag Noordoost-Brabant. Verder vaart op zaterdag 6 augustus een speciale boot van de stichting mee tijdens de wereldberoemde Canal Parade.

Volledig scherm
V.l.n.r. Jolanda van Gool, Eric Logister, Strangee, René Peters, Emiel Hulshof, Gäby Vereijken. © Roze Zaterdag
Volledig scherm
Strangée, Gert-Jan van Geenen volgens de burgerlijke stand, zal volgend jaar tijdens Roze Zaterdag te bewonderen zijn in een bijzondere tweeslachtige outfit, ontworpen door Hester van Amelsvoort © Chris Korsten