Volledig scherm
© ThinkStock

RTVDieze wil niet samenwerken met andere kandidaten voor lokale omroep in Den Bosch

DEN BOSCH - Kandidaatomroep RTVDieze weigert elke vorm van samenwerking met de twee andere kandidaten over toekomstige samenwerking in een nieuwe lokale omroep voor Den Bosch. Dat laten de voorzitters van Dtv Den Bosch en DBTV in een brief aan het college van B en W weten.

De voorzitter van RTVDieze heeft het aanbod om over samenwerking te praten ‘resoluut van de hand gewezen’. Voorzitter Jan Smit van DTV Den Bosch probeerde woensdag direct na de commissievergadering, waarin gesproken werd over de nieuwe lokale omroep, de partijen aan tafel te krijgen.   Tot het gaatje Voorzitter Adriana Hernandez van DBTV ging op de uitnodiging in, voorzitter André Broekmans van RTVDieze wimpelde het verzoek af met de woorden ‘bereid te zijn om tot het gaatje te gaan’, zo staat in de brief.

„Het zwartepieten is begonnen”, reageert Broekmans. „We hebben in het verleden over samenwerking gesproken. De gemeente heeft een keer het initiatief genomen en wij zelf ook een keer. Daar zijn wij niet uitgekomen omdat elke kandidaat voor zichzelf wilde gaan. ”