Volledig scherm
De exploitant van pizzabar Deeg op de hoek Lange Putstraat-Verwersstraat wil een parkeerplaats voor zijn deur als terras benutten. © Jos van de Ven/BD

Ruimte voor meer terrassen in Den Bosch is er

DEN BOSCH - Geen auto’s maar terrasjes. Parkeerplaatsen in de Bossche binnenstad veranderen in terrassen. Enkele gemeenteraadsleden onder wie Ufuk Kâhya (GroenLinks) hebben er wel oren naar. De voorzitters van Bewonersvereniging Leefbare Binnenstad (Blb) en ondernemersvereniging Hartje ‘s-Hertogenbosch hebben zo hun bedenkingen.

"Het opheffen van parkeerplaatsen kan de kwaliteit van onze binnenstad ten goede komen”, zegt Henk Schuurs, voorzitter van Bewonersvereniging Leefbare Binnenstad. Hij vindt dat het niet zo maar moet gebeuren.

De exploitant van pizzabar Deeg op de hoek Lange Putstraat-Verwersstraat wil een parkeerplaats voor zijn deur als terras benutten. "Ik heb begrepen dat ondernemers in de omgeving er geen moeite mee hebben. En wat ons betreft is het geen probleem zolang het lukt met het verkeer dat daar rijdt”, aldus Claessen.   In de editie Den Bosch van zaterdag 30 april meer over terrassen in de stad en op de Parade.