Volledig scherm
Het Rwandese team ging ten onder tegen Iran. © Chris Korsten

Rwandees team ‘Liliane Fonds’ strijdend ten onder tegen Iran

RIO DE JANEIRO - Na de kansloze missie tegen China tijdens de openingswedstrijd heeft het zitvolleybalteam van Rwanda, dat opmerkelijk genoeg een ‘Bosch tintje’ heeft, maandag op de Paralympics opnieuw in drie sets verloren. Ditmaal was Iran de tegenstander. 

De eerste set was duidelijk voor de Iraanse vrouwen (10-25), maar in zowel het tweede (19-25) als het derde bedrijf (18-25) waren de teams redelijk aan elkaar gewaagd. De absolute ster aan Rwandese zijde was midaanvalster Sandrine Nyirambarushimana, met haar negentien lentes de benjamin van het team.

Opbeurende refrein
Team Rwanda bestaat onder andere uit vijf zitvolleybalsters die in het voorafgaande door het Liliane Fonds zijn gesteund bij hun revalidatie, waarbij overigens uiteenlopende situaties op de achtergrond een rol hebben gespeeld.

Evenals dat tijdens de krachtmeting met de Chinese vrouwen het geval was, mocht het team wederom op veel sympathie rekenen onder het publiek. 'Let’s go Rwanda, let’s go', luidde het opbeurende refrein van het aanmoedigingslied dat zo nu en dan klonk.