Volledig scherm
Het theater is dicht © Marc Brink/BD

Saamhorigheid na sluiting Theater aan de Parade in Den Bosch

DEN BOSCH - De beslissing om het Theater aan de Parade tijdelijk te sluiten was een harde. "Maar het moest", vindt directeur Harry Vermeulen. De vondst van asbesthoudend materiaal bij de grote zaal van het theater maakte dat nodig. Nog geen dag na dat besluit heerst bij hem ook een gevoel van saamhorigheid. "De hele stad werkt mee om oplossingen te zoeken. Dat is mooi", zegt Vermeulen.

Wat blijkt, het theater als gebouw is er even niet door de aangetroffen asbest. Maar de Opera op de Parade, komende dinsdag, kan gewoon doorgaan. Muzikanten en solisten kunnen terecht in de Muzerije en het Zwanenbroedershuis. "Als organisatoren - theater aan de Parade, Opera Zuid en philharmonie zuidnederland - hebben we zaterdagmorgen om tafel gezeten om te bekijken wat geregeld moest worden. Veel dingen gebeurden anders in het theater. Dat mis je nu. Maar we krijgen vanuit allerlei hoeken hulp, zegt Vermeulen.   Andere locaties
De amateurmuzikanten die het voorprogramma verzorgen beginnen al om 18.00 uur. Dat zijn dit jaar de Bossche Opera Vereniging en Drumfanfare Amantius. Om 20.30 uur begint de voorstelling La Boheme’ van Puccini. Opera aan de Parade gaat dinsdag in ieder geval door. Om andere locaties te vinden voor de voorstellingen van LiFe Dance en Opnieuw Applaus was het te kort dag. "Maar we gaan zeker kijken of we daar nog iets voor kunnen regelen", zegt Vermeulen toe.