Volledig scherm
© ThinkStock / Getty Images

Schijndelaar voor rechter voor mishandeling van echtgenote

SCHIJNDEL/DEN BOSCH - Een Schijndelaar (52) stond deze week in Den Bosch terecht bij de politierechter voor mishandeling van zijn toenmalige echtgenote.

Toen agenten de verdachte op 30 september vorig jaar hadden aangehouden was hij ervan overtuigd dat hij in een hoek werd gedreven waar hij niet thuishoorde. ,,Ik werd in het proces-verbaal neergezet als een schuldige. Een van de agenten zei: ‘Het maakt niks uit wat je zegt. Ik geloof je niet’, zei de agent direct tegen mij”, aldus de man.

Zelfmoord
​,,Ze was een broze vrouw”, benadrukte de officier van justitie die vertelde dat de vrouw enkele dagen eerder had geprobeerd om thuis zelfmoord te plegen. Toen de man dat ontdekte, belde hij 112 en werd de vrouw kortstondig opgenomen in het ziekenhuis. Een paar dagen later was er slaande ruzie tussen het tweetal.

,,Ik stond met mijn rug naar haar toe toen zij mij een harde klap gaf. Ik heb mij verweerd en geduwd. Meer is er niet gebeurd”, zei de man. Daar denkt zijn ex-vrouw anders over. De man zou haar stevig bij de keel hebben gegrepen. Ook zou zij aan een knie gewond zijn geraakt omdat ze over de grond was gesleurd.

Meer over de rechtszitting is donderdag 28 juli te lezen in het Brabants Dagblad, editie Den Bosch, in de rubriek Voor de Rechter.