Volledig scherm
© Thinkstock

Scholen Tilburg en omgeving scoren beter dan vorig jaar

TILBURG - Scholen in Tilburg en omgeving kunnen dit jaar over het algemeen betere cijfers overleggen dan een jaar eerder. Dat blijkt uit de vrijgegeven slagingspercentages. Extra begeleiding en les op niveau werpen hun vruchten af.

Klinkende cijfers dit jaar op het Van Haestrechtcollege in Kaatsheuvel. Vooral de leerlingen van het vmbo gemengde en theoretische leerweg deden het een stuk beter dan het leerjaar ervoor (van 81 naar 96 procent). Op havo/vwo-niveau maakte vooral 2College Cobbenhagenlyceum een opmerkelijke stap. Van de havisten slaagde 89 procent (70 procent in 2015), op het vwo haalde 91 procent een diploma (76 procent in 2015).

Dissonant in het verhaal is de ROC-school voor VAVO Tilburg. Bij volwassenenonderwijs ligt het percentage van het aantal geslaagden volgens Gerard Sanberg van Onderwijsgroep Tilburg echter steevast lager dan bij ‘reguliere’ middelbare scholen.

Zie voor een overzicht van de slagingspercentage per school in Tilburg en omgeving het Brabants Dagblad van donderdag 7 juli. Zoek de geslaagden op via bd.nl/geslaagden.