Volledig scherm
© Thinkstock

Schoolbestuur Ons Middelbaar Onderwijs wil weer katholieke normen en waarden op scholen

TILBURG - Het schoolbestuur van Ons Middelbaar Onderwijs (OMO) in Brabant wil de katholieke nestgeur weer terug in het onderwijs brengen.

Een werkgroep studeert momenteel op de vraag hoe docenten meer inhoud kunnen geven aan - wat de OMO noemt - waardengedreven onderwijs.

De gedachte van de zogeheten werkgroep identiteit is dat ethische vragen niet alleen bij levensbeschouwing, maar ook bij andere vakken aan de orde moet komen. ,,Te denken valt aan het vak economie, waarbij leerlingen bij het onderwerp handel met derde-wereldlanden ook nadenken over facetten als respect voor de medemens", zegt voorzitter Eugene Bernard van de raad van bestuur van Ons Middelbaar Onderwijs.

Lesstof aanbieden
Bernard zegt dat de werkgroep lesstof aan de docenten gaat aanbieden om katholieke waarden als bereidheid te vergeven, compassie en sociale opstelling nadrukkelijk in het lesprogramma te verweven. ,,Het blijft de afweging van de leerkracht of ze de lesstof wil overnemen", aldus de OMO-voorman.

Katholieke waarden
Het schoolbestuur zal de nieuwe op katholieke waarden gebaseerde lesstof met ingang van schooljaar 2017/2018 aan de scholen aanbieden. Ons Middelbaar Onderwijs heeft 54 scholen in Brabant met in het totaal 66 vestigingen.