Volledig scherm
Bij de overval in de Betuwestraat in Tilburg viel een dode. © Bas Vermeer/BD

Schoonzoon moordzaak Mick Pitai krijgt geen contactverbod; familie hekelt beslissing rechtbank

BREDA - Een van de 24-jarige verdachten in de zaak van de vorig jaar vermoorde Tilburger Mick Pitai, krijgt geen contactverbod opgelegd. De rechtbank van Breda besloot donderdagmiddag dat de Hagenees vrijdag op vrije voeten wordt gesteld. Ook worden er geen bijzondere voorwaarden gesteld. Dit terwijl de nabestaanden overwegen om alsnog naar justitie te stappen, zo melden zij tegen Omroep Brabant.

"Het is absoluut geen fijne gedachte dat hij nu kan gaan en staan waar hij maar wilt", zegt een nabestaande tegen Omroep Brabant. Het gaat om de gewezen schoonzoon van Pitai. Dat de Hagenees in feite de nabestaanden kan opzoeken zonder bestraft te worden, vindt de familie ‘ronduit akelig’. "Wie weet wat er gebeurt als hij hier zijn gezicht laat zien. Wij zullen hem in elk geval niet warm verwelkomen. We vinden dit een hele rare beslissing van de rechtbank."

Hij zou op 15 september van het vorig jaar wat softdrugs gaan brengen naar zijn schoonvader, maar nam daarbij een aantal vrienden mee. Die zouden van hem gehoord hebben dat er sieraden te stelen zouden zijn in het huis aan de Betuwestraat. De schoonzoon ging uiteindelijk niet mee naar binnen. Pitai werd op de bovenverdieping van zijn huis doodgeschoten

Jeugd-tbs
Justitie houdt daar twee 20-jarigen verantwoordelijk voor. De één had op dat moment jeugd-tbs, van de ander werd vandaag bekend dat hij in Rotterdam nog 6 andere misdrijven zou hebben gepleegd. De 2 verblijven momenteel ter observatie in een forensische kliniek. De inhoudelijke behandeling van de zaak volgt waarschijnlijk pas in oktober.