Volledig scherm
© Kees Backx/BD

'Schutter' Bartokstraat Tilburg krijgt vijftien maanden celstraf

TILBURG/BREDA - De man die bij een massale ruzie op 9 juni in de Bartokstraat in Tilburg-Noord met een pistool schoot, heeft van de rechtbank in Breda donderdag een gevangenisstraf opgelegd gekregen van een jaar. Daar bovenop krijgt hij drie maanden voorwaardelijk om te voorkomen dat hij weer eens zoiets doet.

Tegen de man was twee jaar cel geëist maar de rechtbank vond een zo hoge straf niet nodig. De man had ook niet op mensen gericht maar schoot naar de grond. De man heeft zelf altijd ontkend dat hij had geschoten, maar verschillende aanwezigen wezen hem aan als de schutter.

De betreffende ruzie ging over een wiethok. De verdachte had één van de betrokken bij de ruzie naar de hoek van de Bartokstraat en Vlashoflaan gereden. Daar ontstond direct tumult. Uiteindelijk werd er geschoten, volgens aanwezigen in de rechtszaal door de Tilburger.

'Wilde Westen van Tilburg'
Behalve de schietpartij waren er in de buurt nog meer vechtpartijen. In maart waren nog twee gewapende overvallen op buschauffeurs. In de wijk Stokhasselt waren sinds januari 21 wapengerelateerde incidenten.