Volledig scherm
© pixabay.com

Schutter in zaak-Pfaff gaat ook in hoger beroep

DEN BOSCH - Erik van der H. (37) uit Maurik gaat in hoger beroep tegen de celstraf van 21 jaar die hem maandag is opgelegd door de Bossche rechtbank voor het doodschieten van Yvon Pfaff. Het stoffelijk overschot van de 49-jarige inwoner van Ochten werd op 22 juni 2014 aangetroffen bij het Gestelse landgoed Pettelaar. Van der H. is ook veroordeeld voor medeplichtigheid aan de brand.

Advocaat Yannick Quint heeft het woensdag besproken met zijn cliënt, die maanden geleden heeft toegegeven te hebben geschoten. "Het vonnis is niet goed te volgen. Volgens de rechtbank was mijn cliënt op de avond voor het schieten betrokken bij het maken van een plan om Yvon Pfaff te doden. Dat is mede gebaseerd op verklaringen van mijn cliënt. Maar dat is vreemd, omdat de rechtbank vindt dat verklaringen van dezelfde man in enkele opzichten niet geloofwaardig zijn." 

Volgens Quint is de veroordeelde man uit Maurik ‘rustig en strijdbaar’. "Maar hij zag de opgelegde straf niet aankomen. Het was totaal onverwacht."

Lees meer nieuws over de moordzaak op bd.nl/yvonpfaff.