Volledig scherm
Het Sint Janslyceum speelt de musical 'Wicked'. © Jasmijn Horman

Sint Janslyceum Den Bosch maakt reputatie waar als ‘musicalschool’

DEN BOSCH -  De aula van het Sint Janslyceum is op dit moment het toneel van de productie Wicked. 31 leerlingen van de Bossche scholengemeenschap spelen met veel overtuiging, enthousiasme en klasse mee in de ruim 2, 5 uur durende musical, die veel raakvlakken heeft met het verhaal van de Wizard of Oz.

‘Het Sint Jans’ maakt met deze pakkende productie haar reputatie als ‘musicalschool’ helemaal waar. De jonge acteurs waren zonder uitzondering uiterst tekstvast en bleken geen moment last van plankenkoorts te hebben. Tara Bos, die Elphaba speelde , Nelleke Bekkers, als Glinda, Bram Roovers, als Flyero, Pleun Strik, als Madame Akaber en Bram van Stiphout, als de Tovenaar, vertolkten hun hoofdrollen met zichtbaar veel overtuiging en het nodige plezier.

Tevreden
Overigens kwamen alle disciplines van de cast goed uit de verf tijdens de musical. Ondanks de betrekkelijke lange duur wist de musical het publiek van het begin tot het einde te boeien. Productieleider Jordi Reinders, in het dagelijks leven docent Engels op het de Bossche onderwijsinstelling, bleek dan ook een tevreden man. “We hebben een jaar lang gerepeteerd om dit niveau te halen. Mooi dat het er nu ook daadwerkelijk uitkomt”, liet hij zondag weten.
,,De afgelopen jaren zijn uit onze musicals talenten voortgekomen die inmiddels landelijk zijn doorgebroken. Ik weet zeker dat uit deze cast ook kinderen gaat voortbrengen die het nog ver kunnen schoppen op artistiek gebied.”
De musical Wicked is maandag-, dinsdag- en woensdagavond nog te zien in het Sint Janslyceum.