Volledig scherm
Twee traumahelikopters en meerdere ambulances spoedden zich naar de plek van het ongeluk © Jeroen Stuve / Stuve Fotografie

Slachtoffers fataal ongeluk in Gilze zijn 28-jarige Tilburgse en moeder

GILZE - De 2 vrouwen die zaterdag omkwamen bij een ongeluk tussen een motor en snorfiets zijn een 28-jarige vrouw uit Tilburg en haar moeder uit Polen. Ze was op vakantie bij haar dochter. De tweewielers botsten op de N260/Langenbergseweg in Gilze. De vrouwen zaten op de snorfiets. De 23-jarige motorrijder uit Alphen raakte ernstig gewond en is na reanimatie in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Zijn toestand is stabiel.

Het ongeluk gebeurde rond 17.15 uur, op de kruising van de N260 met de Alphenseweg. De motorrijder en de vrouwen op de snorfiets kwamen uit de richting van Alphen en reden in de richting van Gilze, de motor op de rijbaan en de snorfiets op het fietspad ernaast. Bij de oversteekplaats ter hoogte van de Alphenseweg wilden de vrouwen linksaf slaan om de weg over te steken. Op de kruising werd de snorfiets door de motor in de flank geraakt. De snorfiets is door de klap door midden gebroken. De motor schoof nog tientallen meters door en raakte total loss. 

Arts ziet het gebeuren
Een arts was getuige van het ongeval. Zij verleende, voor zover mogelijk, eerste hulp aan de slachtoffers en kreeg daarbij hulp van politieagenten en omstanders. Twee traumahelikopters zijn bij de plek van het ongeluk geland om medische hulp te verlenen. De politie heeft de weg afgezet om onderzoek te doen naar de toedracht van het ongeluk.

Volledig scherm
Bij de plek van het ongeluk zijn bloemen neergelegd. © Jeroen Stuve