Volledig scherm
Bij het daglicht is goed zichtbaar hoe groot de schade is © Jack Brekelmans / Persburo-BMS

Sloop afgebrande bowlingcentrum Dolfijn in Tilburg gestart

* UPDATE 15:54 uur * TILBURG - De sloop van het door brand verwoeste bowlingcentrum Dolfijn aan de Ringbaan Oost in Tilburg is zaterdagmorgen gestart. De voorgevel, het enige overblijfsel van het pand, is omver getrokken omdat het op instorten stond. Tijdens het slopen laaide het vuur opnieuw op. De omgeving is met ondoorzichtige hekken afgezet. De ringbaan is nog steeds dicht. Het pand met het bowlingcentrum werd vrijdagavond door brand getroffen en stortte rond middernacht in elkaar.  

Op het moment dat het vuur uitbrak waren er mensen aan het bowlen. 2 bezoekers zijn naar het ziekenhuis gebracht omdat ze rook hadden ingeademd. Ook 2 brandweerlieden zijn bij het bestrijden van het vuur gewond geraakt. Een werd onwel, een ander had een snijwond aan een vinger. 

Tijdens de opruimwerkzaamheden laaide het vuur weer even op. Verschillende brandweervoertuigen, waaronder een schuimbluswagen, kwamen ter plaatse om de brand te blussen. Op het terrein is een ontplofte gasmeter gevonden.

Rookoverlast
Het vuur bracht in de loop van de nacht veel overlast voor de wijde omgeving met zich mee. Aanvankelijk trok de rook recht omhoog, maar het veranderende weer dreef een rookpluim in de richting van Waalwijk. Door mist en de dalende temperatuur bleef de rook lager bij de grond. Daarop verstuurde de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant een NL Alert om omwonenden te waarschuwen voor de rook. Die waarschuwing werd zaterdagochtend weer ingetrokken: de ramen mogen weer open en de ventilatiesystemen weer aan.

Ook de VerkeersInformatieDienst waarschuwde weggebruikers voor de rookpluim.

Geen buitengewoon gevaar
​De brandweer heeft de rook gecontroleerd op gevaarlijke stoffen. Naast schadelijke stoffen die bij elke brand vrijkomen, mat de brandweer geen gevaarlijke waarden. Roetdeeltjes die zijn neergeslagen kunnen veilig met water weggespoeld worden.

Volledig scherm
Het vuur laaide zaterdagmiddag weer even op. © Toby de Kort/De Kort Media