Volledig scherm
Op ’t Hoog heeft een stappeltje bankpassen in zijn sloot gevonden, maar wat hij ermee moet doen? © Joris Buijs/Beeld Werkt

Sloot in Tilburg lag vol gestolen pasjes

TILBURG - Tilburger Ad op 't Hoog trof meer dan 20 kaartjes aan in een uitgebaggerde sloot, waaronder twee ID-bewijzen en een rijbewijs. Hij belde de politie, maar die deed er tot zijn verbazing helemaal niets mee.

""Ik kon ze doorknippen als ik wilde, want ze waren toch niet geïnteresseerd. Maar die pasjes zijn duidelijk gestolen, daar kan de politie toch iets mee? Als ze een inbraak oplossen, kunnen ze deze zo koppelen aan andere inbraken", aldus Op 't Hoog.

Dat de politie niet meer aandacht aan het belletje van Op ‘t Hoog heeft gegeven, komt volgens een woordvoerder doordat het slechts zou gaan om gevonden voorwerpen. "Die horen bij de gemeente thuis." De kans dat de pasjes voor de politie toch van nut kunnen zijn, acht de woordvoerder erg klein.

"Kijk, je zou logischerwijs kunnen denken dat die pasjes zijn gestolen en de sloot in zijn gegooid. Maar dat de pasjes bij elkaar liggen, toont niet onomstotelijk aan dat eventuele misdrijven met elkaar in verband staan."