Volledig scherm
Een van de drukste spoorwegovergangen in Berkel-Enschot is afgesloten voor autoverkeer © Rudolf Robben

Sluiting overweg zorgt voor ophef in Berkel-Enschot

BERKEL-ENSCHOT - Sinds anderhalve week is één van de drukste spoorwegovergangen in Berkel-Enschot afgesloten voor autoverkeer. De afsluiting zorgt niet alleen voor veel draaien en keren door automobilisten, maar vooral voor ophef in het dorp.

Eerder sloot de gemeente de Koningsoordlaan al af vanwege mogelijke filevorming op de overweg. “Onzin”, aldus Kees Robben, eigenaar van een tuincentrum bij de overweg. “Iedereen leert van jongs af aan niet stil te staan op een overweg.” Robben tekent bezwaar aan tegen de afsluiting. “Vier weken geleden werd ik gebeld met de mededeling dat de overweg dicht zou gaan. Het voelde meer als een overval dan een mededeling. Natuurlijk ken ik de plannen, maar zoals het nu gaat vind ik het maar raar.”

Een woordvoerder van de gemeente Tilburg geeft aan dat de afsluiting van de overweg deel uitmaakt van de verschillende plannen omtrent onder andere Koningsoord en de Hoge Hoek. “De sluiting van de overweg is dan ook definitief. Wel proberen we iedereen zo goed en tijdig mogelijk te informeren over alle ontwikkelingen. Ook zijn en blijven we alert op mogelijke onveilige situaties en we zullen daar dan ook zeker naar kijken hoe het wellicht veiliger kan.”