Volledig scherm
In de Hinthamsrstraat en andere straten in het centrum wil de gemeente af van snorfietsers. © Marc Brink

Snorfietsers poosje verbannen uit centrum Den Bosch

DEN BOSCH - De gemeente Den Bosch wil snorfietsers uit het winkelgebied in de binnenstad gaan weren. Zonder officieel ingediende bezwaren kan dat op zijn vroegst vanaf midden november. 

,,De snorfiets wordt door fietsers en voetgangers vaak als een onveilige, lawaaierige en stinkende medeweggebruiker beschouwd”, aldus het college van B en W.

Geslotenverklaring
Vanaf 2009 mogen (snor)fietsers (met aangepaste snelheid) in onder meer de Hinthamerstraat rijden. In het zogenaamde erf- of voetgangersgebied is dat met borden aangegeven. Volgens de gemeente hebben controles op de toegangswegen naar de stad ervoor gezorgd dat snorfietsers zijn ontmoedigd om door de binnenstad te rijden. Toch denkt de gemeente dat het tijd is voor ‘een stringentere geslotenverklaring voor snorfietsers’. De Bossche Groenen vroegen er in 2014 al om. .

De gemeente wil op bepaalde tijdstippen af van het snorfietsers in het winkelgebied. Het gaat dagelijks om de periode vanaf 7.00 uur ‘s ochtends tot 12.00 uur daarna vanaf 18.00 tot 20.00 uur. Ook tijdens koopavonden wil de gemeente dat er niet wordt ‘gesnord’ vanaf 21.00 tot 22.00 uur.