Volledig scherm
Sociaal eetcafé Het Warm Onthaal is onlangs voorgoed gesloten. © Marc Brink/BD

Sociaal eetcafé Het Warm Onthaal in Den Bosch voorgoed dicht

DEN BOSCH - Sociaal eetcafé Het Warm Onthaal, op de hoek van de Hinthamerstraat en Sint-Jacobstraat in Den Bosch, is sinds kort voorgoed gesloten. Op de website van het horecabedrijf is te lezen dat daarvoor 'diverse redenen zijn'. Ook wordt gemeld dat voor alle medewerkers 'een vervangende werkplek' is gevonden. Er wordt teruggekeken op 'mooie warme jaren'.

Belangrijkste reden voor de sluiting is het faillissement van Kingdom Beheer b.v. die in september 2006 is gestart door de Bossche Nicole de Koning (43). Zij was sinds 1998 eigenaar en initiatiefneemster van stichting de Werkcarrousel. De Koning begon hetzelfde jaar in de Bossche Hinthamerstraat supermarkt KC Mart. Eind 2008 startte ze via de stichting met een sociaal restaurant in het toenmalige Bossche eetcafé In 't Wild Vercken. De formule werd later voortgezet in het Bossche café De Rode Pimpernel.

Schulden
Volgens curator Jeanette Roefs heeft De Koning haar verteld dat vooral oude schulden hebben geleid tot het faillissement. Roefs: „Ik bestudeer de achtergrond. De omzetten waren best goed. Er was een poosje geleden iemand met interesse in een overname. Met hem ga ik bespreken of de belangstelling er nog steeds is.”