Volledig scherm
© Getty Images

Sociale huurders in Tilburg op extra kosten gejaagd door glasvezel

TILBURG - Balen voor de 24 huurders van de nieuwe sociale huurwoningen aan de Twentestraat in de Tilburgse wijk Jeruzalem. Ze zijn aangewezen op glasvezel, wat de internetaansluiting al gauw 10 á 15 euro per maand duurder maakt.

Huurder Pascale Hopstaken was bovendien nog eens zes weken verstoken van internet. Ze is naar eigen zeggen niet de enige. Volgens haar had verhuurder Tiwos de bewoners beter en vooral sneller moeten inlichten. „Dat is erg vervelend, want we waren er niet op voorbereid. Veel huurders waren al bezig met het afsluiten van nieuwe abonnementen.”   Morele plicht.
Raadslid Hans Smolders springt voor de huurders in de bres. Hij vindt dat het de morele plicht is mensen in sociale huurwoningen niet onnodig op hogere kosten te jagen en roept de gemeente op in conclaaf te gaan met verhuurder Tiwos over compensatie van de extra kosten. Woningcorporatie Tiwos zegt voor een voldongen feit te staan. „Bij grotere bouwprojecten van meer dan 250 woningen leggen nutspartijen glasvezel aan en komt er geen traditionele telefoonlijn. Het bouwplan aan de Twentestraat is daarbij gekoppeld aan het bouwproject Aan de Waterkant. Daar staat Tiwos verder buiten”, geeft Lodewijk Verleisdonk van Tiwos aan.