Volledig scherm
Beeld uit de tour eind mei. © Thom Schelstraete

Sollicitaties en banen dankzij bustour door regio Tilburg

TILBURG  - De bustour die eind mei ruim 150 werkzoekenden door Goirle, Dongen en Gilze en Rijen reed, heeft inmiddels 7 deelnemers een baan opgeleverd. Gemeenten kijken ondanks het wat lage aantal tevreden terug op het project.

Volgens de woordvoerder van de gemeente Dongen, Sarah van Ingen, zijn de vaste contracten een mooie vangst. “Elke baan die deze tour oplevert is mooi meegenomen”, aldus Van Ingen. “Maar voornaamste doel was de mensen met een uitkering van hun bank te krijgen en met rondleidingen door bedrijven te inspireren en motiveren.” Van de 7 vaste contracten is XPO Logistics uit Oosterhout met vier nieuwe werknemers de grootste ‘banenschepper’.

Contact
Saskia van de Mosselaar (45) is een van de 7 gelukkigen die een baan heeft bemachtigd. Ze scoorde een vast contract bij bakkerij Danvo in Riel. “Normaal kun je alleen een cv en motivatie opsturen en hopen dat je reactie krijgt”, aldus Van De Mosselaar. “Maar bij Danvo werden we met open armen ontvangen en hadden we al gesprekken met werknemers en bedrijfsleiders.”
Volgens de woordvoerder van de gemeente Dongen lopen er nog veel gesprekken tussen deelnemers en bedrijven. “Het contact is gelegd, dus er volgen ongetwijfeld nog meer vaste contracten”, aldus Van Ingen.

Lees woensdag in de Tilburgse editie van het Brabants Dagblad een interview met de kersverse aanwinst van bakkerij Danvo.