Volledig scherm
© René Manders

Sommige horeca-bazen krijgen meer terrasruimte in Den Bosch

DEN BOSCH - Grand café Carras in de Bossche Karrenstraat mag tegenover de zaak een terras zetten. Visspecialiteitenzaak Visch kan dat doen in de Kolperstraat. Op de Markt komt er voorlopig geen terrasruimte bij. Op de Parade wel. Het gaat in alle gevallen om een proef van een jaar.

Dat is het resultaat van het verzoek van onder meer de Bossche Volkspartij, De Bossche Groenen, CDA, VVd en PvdA aan de gemeente om ruimhartiger om te gaan met de vraag om meer terrassruimte.

In overleg met ambtenaren van de afdelingen Openbare Ruimte en Verkeer, Stadstoezicht en Openbare Orde en Veiligheid is nagegaan of het mogelijk is om ‘maatwerk te leveren’. Er is gekeken naar de belangen van de horeca-ondernemer en de veiligheid van weggebruikers, eventuele overlast en de kwaliteit van het terras in de openbare ruimte.

De eigenaren van restaurant Christoffel (Korenbrugstraat 11-13) krijgen de vereiste vergunning om overdag een terras tegenover hun zaak in te richten bij restaurant Sitio, waarvan zij ook eigenaar zijn. Hun verzoek om een terras in te richten op de brug is afgewezen. Volgens de gemeente moet die locatie ‘vrij toegankelijk blijven voor de bezoeker van de binnenstad.’