Volledig scherm
Prominente plek op expo voor Visioenen van het Hiernamaals uit Venetië werk van Bosch. © Theo van de Zande/BD

Speuren op internet naar kaarten voor uitverkochte Jeroen Bosch-expositie

DEN BOSCH - Honderden liefhebbers zijn op internet nog op zoek naar kaartjes voor de Jeroen Bosch-expositie in Het Noordbrabants Museum.

Op TicketSwap, een website waar toegangskaartjes voor festivals, concerten en musea doorverkocht worden, zijn geen kaarten meer beschikbaar. Wel zoeken 346 mensen naar een kaart. Ook op Marktplaats geven tientallen aan op zoek te zijn naar een toegangsbewijs. "Ik heb een hotel geboekt en betaald, maar geen kaarten omdat ik niet wist dat je moest reserveren", zo geeft bijvoorbeeld een vrouw uit Leidschendam aan. Overigens worden op Marktplaats ook kaarten aangeboden. Vooralsnog niet tegen woekerprijzen: er wordt gevraagd te bieden.   Handel
Ook voor de deur van het museum komt het voor dat kaarten van eigenaar wisselen, als een groep door bijvoorbeeld een ziekte een kaartje over heeft. Bij handel in kaarten tegen een hogere prijs dan de officiële prijs wordt ingegrepen, laat het museum weten. Daar raden ze mensen aan die nog een kaartje willen ‘s morgens bij de kassa te informeren of er nog kaarten vrijkomen voor die dag door afzeggingen. "We geven geen garanties, maar als bijvoorbeeld een reservering is geannuleerd, kan het gebeuren dat er voor die dag nog enkele kaarten beschikbaar zijn gekomen. Dat bericht verspreiden we ook via Twitter", aldus de woordvoerder.   Meer lezen over Jeroen Bosch? Bekijk dan de longread over de kunstenaar. Volg bd.nl/jb500 voor het laatste nieuws en achtergronden en bekijk het fotoalbum over de opening.