Volledig scherm
Het pand waar Scotch & Soda zich vestigt, en voorheen Pieter van Os zat © Bart Gotink/BD

Spijkerbroeken van Scotch & Soda in pand Pieter van Os

Di 13 sep. Geen pizza dus, maar kledingmerk Scotch & Soda opent een winkel in het pand van Pieter van Os, met voornamelijk spijkerbroeken.

Door Bart Gotink

Dat bevestigt een woordvoerder van de winkel. ,,Donderdag 1 december zal onze nieuwe winkel open gaan in de Snellestraat. Het gaat om een zogenoemde Scotch & Soda Amsterdams Blauw store (denim store)." De woordvoerder zegt dat het 'een goede aanvulling is naast de huidige winkel op de Markt'. 

Eerder poogde een pizzeria zich te vestigen in het pand. Dit ging echter niet door omdat de gemeente een horecavergunning alsnog weigerde, na een eerdere toezegging dat er wel een restaurant kon komen. Het restaurant zou geen meerwaarde hebben voor het 'zwerfgebied'. ,,Juist de zwerfgebieden, met een gezonde mix tussen horeca en detailhandel, maken een binnenstad aantrekkelijk", stelde B en W

De kledingzaak van Scotch & Soda voldoet daar klaarblijkelijk wel aan. Het merk heeft naar eigen zeggen 'wereldwijd meer dan 150 winkels en ruim 8.000 andere verkooppunten, waaronder de meest toonaangevende warenhuizen'.

Volledig scherm
Logo Scotch & Soda