Volledig scherm
© Thinkstock

Statenfractie VVD wil snel vestigingsruimte voor bedrijven zien in de regio

DEN BOSCH/TILBURG - De fractie van de VVD in Provinciale Staten van Brabant heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van Gedeputeerde Staten over de brief van het Tilburgse college op vragen vanuit de gemeenteraad over de beschikbaarheid van voldoende vestigingsruimte voor bedrijven in Tilburg.

Het Brabants Dagblad schreef maandag dat de gemeente Tilburg namelijk op dit moment niet kan voldoen aan de aanhoudende vraag naar grote kavels. De logistieke sector is op zoek naar grote kavels van 5 hectare en meer, aldus het college, maar Tilburg heeft die niet in de aanbieding. "Over het algemeen matcht het aanbod niet met de vraag."

Gevolgen
Woordvoerder Wilma Dirken: ,,De VVD-fractie wil van de gedeputeerde weten wat de gevolgen zijn voor Tilburg en andere plaatsen in Brabant. Daarom willen we weten wat de stand van zaken is in andere Regionaal Ruimtelijke Overleggen (RRO’s). Zijn de gemeenten daar te traag in hun besluitvorming, of laten we als provincie iets liggen? We zijn bang dat Brabant ‘nee’ moet verkopen aan bedrijven die zich hier willen vestigen. Op die manier lopen we banen mis." 

Brexit-motie
Afgelopen vrijdag dienden de fracties van VVD en CDA in Provinciale Staten juist een motie in die de provincie stimuleert om bedrijven die na het Brexit-referendum willen vertrekken uit het Verenigd Koninkrijk actief naar Brabant te halen. Dirken: ,,Deze berichtgeving staat daar haaks op en is geen goed signaal."