Volledig scherm
De mannen kregen ruzie op het terras van brasserie Top aan de Markt in Den Bosch. © Bart Meesters/Meesters Multi Media

Steekpartij op Markt Den Bosch blijkt vechtpartij; één gewonde

* UPDATE 11.26 uur * DEN BOSCH - Bij een vechtpartij op het terras van brasserie Top aan de Markt in Den Bosch is maandagmiddag een 43-jarige Bosschenaar lichtgewond geraakt, zo meldt de politie. Aanvankelijk werd gemeld dat het geen vechtpartij, maar een steekpartij was. Dit 'viel gelukkig mee', aldus de politie.

De Bosschenaar zat op het terras van de brasserie en kreeg rond 16.45 uur ruzie met een 55-jarige man uit Rosmalen. De mannen kenden elkaar en hadden volgens de politie zakelijk conflict. De twee raakten slaags met elkaar. De politie vermoedt dat de Bosschenaar gewond is geraakt toen hij op bestek terechtkwam dat op de tafel lag. 

De kennis van de man is vervolgens gevlucht op een motor en later aangehouden. Hij is meegenomen naar het bureau en na verhoor weer naar huis gestuurd.

Ruzie om geld
Volgens een terrasbezoekster zaten de twee mannen echter beiden op het terras toen ze ruzie kregen. ,,We hoorden dat ze ruzie hadden over geld", vertelt de vrouw. ,,Ineens kregen ze het met elkaar aan de stok." De man die gewond raakte, greep daarbij plotsklaps naar zijn hals en zei: ,,Kijk eens wat je gedaan hebt." Vervolgens liep de andere man, volgens de vrouw 'opvallend rustig', richting zijn motor en reed daarop weg. 

De gewonde man is ter plaatse behandeld aan zijn verwondingen. Hoe het met hem gaat, is niet bekend.